Vurdering af hus af aut. ejendomsmægler

vurdering ejendomsvurdering ejendomsmægler

Der er mange forskellige årsager for, og metoder til, at få vurderet sit hus. Man har behov for en vurdering af huset, når man skal finansiere sin realkreditlån, når man skal sælge sit hus. Dertil kommer den offentlige ejendomsvurdering der ligger til grund for ejendomsskatterne.

Hvis du overvejer at sælge dit hus, skal du selv kontakte ejendomsmægler med henblik på, at få foretaget en salgsvurdering af huset. I modsætning til realkreditinstitutter der selv sender en vurderingsmand, eller SKAT der beregner værdien, og hvor næste vurdering forventes udsendt fra 2020 og frem.

Det vil være en god idé at kontakte 2-3 lokale ejendomsmæglere med henblik på, at få lavet vurdering af hus. Allerede fra første færd kan du danne dig et indtryk af de enkelte ejendomsmæglere; svarer de hurtigt, holder de aftalen, og vender de hurtigt tilbage med vurderingen? Svarene på disse spørgsmål kan give dig et fingerpeg om, hvordan mægleren løser opgaverne, også overfor en potentiel køber.

Sådan foregår en vurdering

Ejendomsmægleren besøger dit hus, og gennemgår det indretning, stand og han bør også have en klar idé om beliggenheden og dens betydning for prisen. Der findes en række værktøjer tilgængelige for, at vurdere en boligs værdi, og hvor man kan se tal på seneste handler i området. For at opnå en god vurdering af huset bør du have gjort godt rent, og rettet op de værste fejl og mangler, ordnet ude-arealer så alt står pænt. Alt tæller med, for det afgørende førstehåndsindtryk kan ikke ændres efterfølgende. Ejendomsmægleren kan du nærmest betragte som en potentiel køber, da en overbevist og motiveret mægler kan gøre en stor forskel for din boligs salgbarhed og den endelige pris du får for huset.

Efter besøget, hvor hele huset besigtiges, går ejendomsmægleren tilbage og laver en vurdering, der til tider består af en høj eller en lidt lavere værdi – i en salgssituation vil du dermed kunne vælge om du vil sælge hurtigt (til den lavere værdi) eller sælge til en højere værdi, hvor du væbner dig med tålmodighed.

Sælg hurtigt og lavt, eller langsomt og højt?

Det er simpel matematik, at jo længere tid din bolig er til salg, jo flere potentielle købere eksponeres den overfor. Men der er også en tendens til, at et hus der har været til salg længe, mister interesse, også fra nye købere på markedet. Man kan som køber tænke, at der må være noget galt med boligen, hvis den har været til salg i 12 måneder uden at blive solgt, hvorfor køberne skøjter videre til næste hus på boligsiden.dk. Så man skal gøre sig grundige overvejelser når man som sælger sætter prisen.

Hvad er den rette salgspris?

Naturligvis vil huset blive solgt hurtigere ved en lavere pris, men omvendt vil man også gerne have så meget som muligt for det. Men sættes prisen for højt, vil du opleve åbent-hus arrangementer uden købere, ingen gode nyheder fra ejendomsmægler, og generelt ikke få noget bud ind på boligen. Sættes prisen for lavt, og bliver den solgt hurtigt, kan man som sælger også stå med fornemmelsen af, at have solgt for billigt. Så du bør også selv kigge med på boligsiden, og forsøge så objektivt som muligt at vurdere et godt prisleje for dit hus, og med dette pejlepunkt tage en god samtale med ejendomsmægleren, så I begge føler jer sikre på at I rammer den rette pris at gå på markedet med.

1 tanke om “Vurdering af hus af aut. ejendomsmægler”

  1. Pingback: Få 3 gratis fotograf tilbud - Faa 3 gratis tilbud

Skriv et svar