Find den bedste tandbørste

Find en tandbørste, der passer bedst til dig – her er der gode råd

Er du i tvivl om, hvilken tandbørste, der er bedst for dig? Så er du kommet til det rette sted.

Der findes jo et væld af forskellige tandbørster – de det elektriske, de, bløde, de hårde, børnetandbørsterne, og de nye, miljøvenlige tandbørster. Derfor kan det være svært at finde den helt rigtige. Derudover skal du også holde øje med hvor længe du børster dine tænder, og hvor hårdt du børster dem. Det er nemlig alt sammen med til at give dig det bedste resultat, så du bevarer et flot smil mange år ud i fremtiden.

Den klassiske tandbørste

Rigtig mange danskere bruger en manuel tandbørste, og er der mange ting skal kigge efter, når du skal finde en ny tandbørste.

For det første skal du kigge efter hårdheden, for en tandbørste må nemlig helst ikke være alt for hård, da det det kan skade dine tænder og dit tandkød. Hvis du til og med også er en dem, der børster dine tænder lidt for hårdt, er det rigtig vigtigt, at du finder en tandbørste, der er blød.

For det andet skal du kigge på børstehovedet på din tandbørste. Det er nemlig bedst med et lille børstehoved, der kan komme lettere rundt i munden. På den måde er sikker på at du kommer ud i alle krogene, og at du ikke glemmer de bagerste kindtænder, fordi et stort børstehoved for eksempel er for ubehageligt.

Derfor kan det også være en god ide at købe en elektrisk tandbørste, der som regel kommer med et lille børstehoved. Priserne varierer en del, men start med at tjekke luxplus.dk, hvor der ofte er gode tilbud på netop tandbørster.

Den elektriske tandbørste

Med en elektrisk tandbørste behøver ikke du ikke at lægge noget arbejde i tandbørstningen. Mange tandlæger anbefaler også elektriske tandbørste, fordi det er den sikreste måde at få rene tænder på.

Derudover er det også en sikker måde at huske på at børste tænder i de to anbefalede minutter. De fleste elektriske tandbørster kommer nemlig med en timer, der fortæller dig, hvornår du skal skifte side, og hvornår der er gået to minutter.

Så er du sikkert på, at du overholder de vigtigste regler, når du børster tænder, nemlig: børst i to minutter to gange om dagen.

Glem ikke tungen!

Mange danskere glemmer tungen, når de børster tænder, men dette kan ikke anbefales. Selvom det ikke er direkte sundhedsskadeligt ikke at børste sin tunge, som det er ikke at børste sine tænder. Men mange lugtgener, der kan resultere i dårligt ånde, kan sidde på tungen. Hvs du derfor ikke børste din tunge, kan du også opleve, at du forsat har dårlig ånde, selvom du har børstet dine tænder. Derfor er det vigtigt at børste din tunge en gang i mellem, så den forsat er lyserød og ikke har en hvid belægning.


Udgivet

i

af

Kommentarer

Ét svar til “Find en tandbørste, der passer bedst til dig – her er der gode råd”

  1. […] Find en tandbørste, der passer bedst til dig – her er der gode råd […]